Wieczór Dobrego Smaku

24.11.2017 – Sulęciński Ośrodek Kultury

Wieczór Dobrego Smaku, czyli cykliczna, jesienna impreza w Klubie u Bulka. Wybierano najlepsze wina, nalewki, dżemy oraz konfitury.

Jury oceniało nalewki w składzie: Henryk Kargul, Artur Tutka oraz Grzegorz Ziołek i miało naprawdę trudny wybór. Przyznano nagrody i wyróżnienia:

I – Leszek Kucharczak za nalewkę z czarnej porzeczki oraz Grażyna Kaźmierczak za nalewkę z derenia.
II – Halina Szejner za nalewkę z aronii.
III – Mariola Kozakiewicz-Nikodem za nalewkę z pigwy.

Wyróżnienia otrzymali:

  • Edward Leszczyłowski za nalewkę z czarnej porzeczki i agrestu.
  • Józef Wincenciak za nalewkę z wiśni.
  • Leszek Kucharczak za nalewkę z wiśni.
  • Mariola Kozakiewicz-Nikodem za nalewkę z jabłek.

W kategorii wina komisja przyznała następujące miejsca:

I – Leszek Kucharczak za wino z czarnej porzeczki,
II – Daniel Piechowiak za wino z ciemnego winogrona,
III – Daniel Piechowiak za wino z białego winogrona.

Wyróżnienia otrzymali:

  • Radosław Nikodem za wino wieloowocowe.
  • Edyta Tadeusz za wino z wiśni.

Przetwory oceniało jury w składzie: Wiesława Domagała, Irena Ejchart oraz Irena Dzierżyńska.

I – Teresa Leszczyłowska za dżem z pigwy, jabłek, pomarańczy i cytryny.
II – Anna Dominik za konfiturę z wiśni.
III  – Grażyna Dobrowolska za dżem z jeżyn i Eugenia Ślaska za dżem z truskawek.

Wyróżnienia otrzymali:

  • Urszula Urbaniak za dżem z malin i malino-jeżyn.
  • Iwona Kaszuba za dżem z czarnej porzeczki i agrestu
  • Edward Leszczyłowski za dżem z derenia.

Uczestnicy konkursu otrzymali dyplomy oraz nagrody rzeczowe, które wręczyła z/ca burmistrza Iwona Walczak oraz dyrektor SOK Jacek Filipek.

W części artystycznej wystąpiły solistki: Weronika Niewiarczuk, Aneta Wójcik, Ewa Jacykowska, Małgorzata Gąsiorek oraz Diana Chajec.

Wieczór Dobrego Smaku – galeria zdjęć:

Madman

fot. Aga

Author: Madman

Share This Post On

Submit a Comment