24.11.2017 – Sulęciński Ośrodek Kultury
Wieczór Dobrego Smaku, czyli cykliczna, jesienna impreza w Klubie u Bulka. Wybierano najlepsze wina, nalewki, dżemy oraz konfitury.
Jury oceniało nalewki w składzie: Henryk Kargul, Artur Tutka oraz Grzegorz Ziołek i miało naprawdę trudny wybór. Przyznano nagrody i wyróżnienia:
I – Leszek Kucharczak za nalewkę z czarnej porzeczki oraz Grażyna Kaźmierczak za nalewkę z derenia.
II – Halina Szejner za nalewkę z aronii.
III – Mariola Kozakiewicz-Nikodem za nalewkę z pigwy.
Wyróżnienia otrzymali:
- Edward Leszczyłowski za nalewkę z czarnej porzeczki i agrestu.
- Józef Wincenciak za nalewkę z wiśni.
- Leszek Kucharczak za nalewkę z wiśni.
- Mariola Kozakiewicz-Nikodem za nalewkę z jabłek.
W kategorii wina komisja przyznała następujące miejsca:
I – Leszek Kucharczak za wino z czarnej porzeczki,
II – Daniel Piechowiak za wino z ciemnego winogrona,
III – Daniel Piechowiak za wino z białego winogrona.
Wyróżnienia otrzymali:
- Radosław Nikodem za wino wieloowocowe.
- Edyta Tadeusz za wino z wiśni.
Przetwory oceniało jury w składzie: Wiesława Domagała, Irena Ejchart oraz Irena Dzierżyńska.
I – Teresa Leszczyłowska za dżem z pigwy, jabłek, pomarańczy i cytryny.
II – Anna Dominik za konfiturę z wiśni.
III – Grażyna Dobrowolska za dżem z jeżyn i Eugenia Ślaska za dżem z truskawek.
Wyróżnienia otrzymali:
- Urszula Urbaniak za dżem z malin i malino-jeżyn.
- Iwona Kaszuba za dżem z czarnej porzeczki i agrestu
- Edward Leszczyłowski za dżem z derenia.
Uczestnicy konkursu otrzymali dyplomy oraz nagrody rzeczowe, które wręczyła z/ca burmistrza Iwona Walczak oraz dyrektor SOK Jacek Filipek.
W części artystycznej wystąpiły solistki: Weronika Niewiarczuk, Aneta Wójcik, Ewa Jacykowska, Małgorzata Gąsiorek oraz Diana Chajec.
Wieczór Dobrego Smaku – galeria zdjęć:
Madman
fot. Aga